Kennnis- en informatiecentrum Hegebeintum winnaar Vredeman de Vriesprijs

Het nieuwe Kennis- en ynformaasjesintrum Hegebeintum heeft de Vredeman de Vriesprijs 2021 gewonnen (over dit centrum zie het nieuwsitem van 17-09-2021). Dit is een jaarlijkse prijs van de provinsje Fryslân voor vormgeving of architectuur. Dit jaar was de vormgeving aan de beurt. Uit het juryrapport: “Het vormt een geheel waardoor het publiek de ruimte krijgt zich te verdiepen en op een goede wijze kennis kan maken met het archeologische verhaal. De inrichting sluit naadloos aan op de architectuur van het nieuw gebouwde centrum”,

De prijs werd op 10-12-2021 uitgereikt aan Babke Dekker (Hofmeijer Dekker Ontwerpers), Johan van Gent (Stichting Erfgoed & Publiek) en Jos Blomsma (Terwisscha & Wagenaar | Vormburo). Zij ontvingen samen met de opdrachtgever Stichting Terp Hegebeintum een bedrag van 5000,- euro en een oorkonde.
De Stichting Terp Hegebeintum is lid van de Vereniging voor Terpenonderzoek!

Tot en met 9-1-2022 zijn de inzendingen van de zes genomineerden te zien in Museum Joure, Museumstraat 2, 8501 XD Joure. En het Kennis- en ynformaasjesintrum Hegebeintum is open op de normale openingstijden.

Scroll naar boven